Şanlıurfa adliyesinde görülen bir uyuşturucu davası sonrasında birbirini suçlayan taraflar arasında sözlü tartışma dışarıda devam etti ve birbirini suçlayan taraflar arasında tartışma silah çekmeye kadar varıdı.
Otoparkta bilinmeyen neden ile başlayan sözlü tartışma silahlı tartışmaya dönüştü
Amatör bir kamera tarafından çekilen görüntüde adliye koridorlarında başlayan sözlü tartışma otoparkta taraflar arasında devam ediyor
Adliye sarayının otoparkında taraflar arasında devam eden sözlü tartışma elinde silah olan ve avukat olduğu iddia edilen kişiler tarafından tehditler savruldu.
Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile sözlü tartışma kavgaya dönüşmeden sonuçlandı.
ekette yalnız Kürt yok, Türk var, Türkmen var, Zaza var, Arap var. Cumhurbaşkanımız Başbakan olur olmaz dediki; bu sorunu çözeceğim. Çanakkale’de bu memleketi birlikte oluşturmuş bu milleti bu milletin ihtilafı ve kan dökülmesi kabul edilemez. Bu mesel mutlaka çözülmeli dedi. 2005 yılından beri birçok adım attık” diyerek yapılan demokratik reformlara değindi ve tarih boyunca çözüm olması için gövdesini taşın altına koyan tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etti.
Şanlıurfa markalı ürünler üretilecek
Şanlıurfa'nın adeta bir ambar olduğu belirten Çelik; "Sanayi merkezlerini kurduk ama aynı zamanda üretim merkezi, fıstığın yüzde 40'ı burada üretiliyor. Ama fıstığın adresi Gaziantep böyle olmaz dedik. Fıstık burada üretiliyorsa Şanlıurfa fıstığı olarak satılmalıdır. Bunun için 2016 yılı içerisinde Gıda OSB'yi kuruyoruz. Onbinlerce metrekare fabrikalar Şanlıurfa, Birecik markalı fıstık üretecekler" diyerek bereketli topraklara hizmet etmenin ibadet olduğu şeklinde konuştu.
Bakan Faruk Çelik'in Birecik ziyaretine Milletvekili adayları Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı eşlik etti.