Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da tefecilik iddiasıyla ismi öğrenilemeyen kişiler bir mekanı bastı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından büyük yankı uyandırdı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, sosyal medya hesabından görüntülere ilişkin bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.
Başkan Karadağ, tefecilik iddiasıyla mekan basıldığı yönündeki görüntülere ilişkin “Şanlıurfa'mız adına utanç verici ve üzücü” diyerek tepkisini şu ifadelerle dile getirdi,” Dünden beri sosyal medyada dolaşan bir Videoda, Şanlıurfa'mıza yakışmayacak, Urfamıza zarar verecek "Tefe" adı altında bir mekan basılıyor.
Görüntüler Şanlıurfa'mız adına utanç verici ve üzücü.
Urfa turizm, inanç ve kültür merkezi olması gerekirken, gündüz vakti işletmeleri basıp, insanları darp edecek kadar bu insanlara cesaret veren nedir? Ve kimlerdir?
Urfanın adını gölgeleyen, büyümesine izin vermeyen: insanları, yatırımcıları ve esnafları tedirgin eden bu tarz davranış ve olayları, ilgili makamlar, Valilik, emniyet ne derecede takip ediyor ve müdahale ediyor?
Her ne kadar urfayı kör kuyuya atmaya çalışsanız da bizler, 105 yıl önce olduğu gibi bugün de urfayı, urfalıları bir avuç lobiye teslim etmeyeceğiz.
Urfanın şanı herşeyin üstündedir.
Biz Şanlıurfa'yız!” dedi.