Başkan Hasan Kurt: Fırat Kıyıları Güvenli Olmalı

Yeni Parti Birecik İlçe Başkanı Hasan Kurt, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden geçen Fırat Nehri çevresinde geçmiş yıllarda yaşanan boğulma olaylarına dikkat çekerek, kıyı bölgelerinde can güvenliğini artıracak önlemlerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Fırat Nehri'nin Birecik için önemli bir doğal değer olduğunu belirten Kurt, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu kıyı alanlarında uyarı sistemlerinin, kurtarma ekipmanlarının ve acil müdahale imkânlarının geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

SİYASET - 05-11-2026 14:17



“FIRAT'TA BİR CAN DAHA KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”

Yeni Parti Birecik İlçe Başkanı Hasan Kurt, geçmişte yaşanan boğulma olaylarının unutulmaması gerektiğini belirterek, “Fırat Nehri ilçemizin en önemli doğal zenginliklerinden biridir. Ancak bu güzellik, gerekli güvenlik önlemleri alınmadığında ciddi tehlikeler barındırabiliyor. Geçmişte yaşanan acı olaylar hepimizin hafızasında. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin hayatını korumak için riskli bölgelerde gerekli tedbirlerin eksiksiz uygulanmasını istiyoruz. Hiçbir aile evladını Fırat'ın sularında kaybetmemelidir.” ifadelerini kullandı.

“RİSKLİ KIYILARDA UYARI LEVHALARI ARTIRILMALI”

Nehir kıyısında vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanların güvenlik açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Kurt, özellikle suya girişin tehlikeli olduğu noktalarda görünür uyarı levhaları bulunmasının önemine dikkat çekti.
Kurt, “Nehirlerde akıntı, su derinliği ve zemin yapısı her noktada aynı değildir. Dışarıdan sakin görünen bir alan ciddi tehlikeler taşıyabilir. Bu nedenle riskli kıyı bölgeleri belirlenmeli, gerekli noktalarda güvenlik bariyerleri oluşturulmalı ve vatandaşlarımızı bilgilendiren uyarılar artırılmalıdır. Önlem almak için yeni bir acının yaşanması beklenmemelidir.” dedi.

“CAN KURTARMA EKİPMANLARI HAZIR BULUNDURULMALI”

Kıyı güvenliğinin yalnızca uyarı levhalarıyla sağlanamayacağını belirten Kurt, yoğun kullanılan alanlarda can simidi, kurtarma halatı ve acil yardım ekipmanlarının bulundurulması gerektiğini ifade etti.
Kurt, “Olası bir tehlike anında saniyeler bile hayati önem taşıyor. Bu nedenle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu noktalarda kurtarma ekipmanları erişilebilir olmalı, acil müdahale ekiplerinin bölgeye ulaşımını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmalıdır. Güvenli dinlenme alanları oluşturulurken can güvenliği her zaman öncelikli tutulmalıdır.” açıklamasında bulundu.

“FIRAT'IN GÜZELLİĞİ ACILARLA ANILMAMALI”

Şanlıurfa Valiliği, Birecik Kaymakamlığı, ilgili belediyeler ve AFAD başta olmak üzere sorumlu kurumlara çağrıda bulunan Hasan Kurt, nehir kıyılarında kapsamlı bir güvenlik değerlendirmesi yapılmasını istedi.

Kurt, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Fırat Nehri, Birecik'in doğal güzelliği ve ortak değeridir. Biz bu güzelliğin acı haberlerle değil, güvenli yaşam alanlarıyla anılmasını istiyoruz. Kurumlarımız koordinasyon içerisinde hareket etmeli, tehlikeli noktalar belirlenmeli ve gerekli önlemler gecikmeden alınmalıdır. İnsan hayatından daha değerli hiçbir şey yoktur.”

Günün Diğer Haberleri