Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası başkanı Osman Karageçili, Şanlıurfa merkezde “S” Plakalı okul servis araçlarının ve Trafik denetimlerinin yetersiz yapıldığını söyledi.
Şanlıurfa Şoförler ve otomobilciler esnaf odası başkanı olarak defalarca Büyükşehir belediyesi Trafik zabıta müdürlüğüne ve İl Trafik şube müdürlüğüne ilimizdeki okul servis araçlarının birçoğunun kayıtsız olduğunu, bizim dâhilimiz dışında çalıştıklarını, kayıtsız olan okul servislerinin çalışmasına izin verilmemesini ve denetimlerin sıklaştırılması “S” plakası olmayan minibüslerin denetimleri yetersiz yapılmaktadır dememize rağmen üzerinde durulmuyor.
Karageçili; Geçtiğimiz gün Karaköprü ilçesi lunapark kavşağında 03 BC 806 plakalı minibüs Şoförler odasına kayıtsız “S” minibüsle okul servisliğini yapmakta olduğu ortaya çıktı.
Çocuklarımızın güveni için Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasına kayıtlı olmayan ve “S” plakası almayan minibüslere velilerin çocuklarını teslim etmemelerini rica ediyorum. Şoförler ve araçlarının takip altında olmadığı güvensiz, kayıtsız okul servislerinin denetimlerini eksik yapan, göz yuman Trafik zabıta ve İl Trafik şube müdürlüğüne de seslenerek denetimlerin sık-sık yapılması için çağrıda bulunuyorum dedi.
Karageçili, Okul servisinin yaptığı kaza’da kusurların birden fazla olduğunu, Şoförle ilgili kusur ve servis düzeninde olan kusurların olduğu, fazla örgencinin araçta olması okul servisinin “S” plakası olmaması, Trafik denetiminin eksik ve yetersiz olduğunun göstergesidir. Bizleri seven durum kaza’da ölen insanların olmamasıdır.
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası başkanı olarak Şanlıurfa Valimizden istirham ediyorum, İl emniyet Müdürlüğüne bağlı İl Trafik denetleme şube müdürlüğü ve Büyükşehir Trafik Zabıta müdürlüğü İl merkezinde Trafik denetimlerini sık-sık yapmaları için talimatlar vermesini, kayıtsız servis araçlarının ve ehliyetsiz sürücülerin engellenmesini istiyoruz açıklamasında bulundu.

