Kobanê'nin doğusunda DAIŞ ve YPG arasında çatışmalar devam ederken, çetelerin Türk askerlerinin hemen karşısına konuşlandırdıkları havan ve doçkalarla saldırı gerçekleştirmeleri objektiflerimize yansıdı. Pirsûs'un Merdisimêl Köyü'ndeki askeri karakolun hemen karşısında bulunan Kobanê'nin Merdisimêl Köyü'nde bulunan çetelerin rahat davranışları dikkat çekiyor.
Çıplak gözle bile neredeyse yüzleri seçilen çetelerin demir hattının hemen dibinde konuşlandıkları, cephanelik takviyesini sınır noktasında, Türk askerlerinin gözleri önünde yaptıkları ve burada yönlerini Kobanê'ye çevirdikleri havanlarla saldırı gerçekleştirdikleri tüm ayrıntılarıyla görünüyor.
Fotoğraflarda YPG/YPJ tarafından darbelenen hummer tipi araçlar ve bir tank da görünürken, Türk askeri aracı, DAIŞ araçları ve 6 çete üyesinin aynı karede yer alması dikkat çeken bir başka ayrıntı olarak objektiflerimize yansıyor.
Yine çok sayıda çetenin sınır boyunca çeşitli noktalarda göründükleri, motorsikletlerle de demir hattı boyunca devriye yaptıkları da gözlendi. Söz konusu bütün hareketlilikler günlerdir Merdsimêl Köyü'nde çok sayıda Türk askeri tankının konuşlandığı tepenin hemen önünde gerçekleşiyor.

