TRT Haber'de belediyelerin başarı hikayelerinin anlatıldığı, doğru projelendirilen ve insanlarla doğru şekilde buluşan oluşumların konu edildiği 'Güzel Şeyler Oluyor' programının bu haftaki durağı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin başarılı çalışmalarının izleyicilere aktarıldığı programda Şanlıurfa'da ulaşımdan altyapıya, sosyal projelerden dev yatırımlara kadar her türlü detay konu edindi.

TRT ekibinin çekimleri sırasında bizzat kendilerinin tanıklık ettiği vizyonel çalışmaların aktarıldığı programda, bölgenin kültürel yapısına paralel uygulamaların hayata geçirildiğine yer verildi.

Başkan Nihat Çiftçi'nin GAP SUKAY'da düzenlenen röportaja katılarak il genelindeki çalışmaları aktardığı program, aynı zamanda sosyal medyada da kentin gündemini belirledi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA'YI SEVİYORUZ

Programa katılarak Büyükşehir Belediyesi olarak il genelindeki çalışmaları anlatan Başkan Nihat Çiftçi, "Biz, her şeyden öncesinde memleketini seven ve çalışkan bir kadro ile halkımıza hizmet sunuyoruz" dedi.

Röportajına ilk olarak yeşil alanlara yönelik çalışmaları aktarması ile başlayan Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'ya 500 bin metrekarenin üzerinde bir yeşil alan kazandırdık. Bunların başında Osmanlı Mesire alanına ek yeşil alanlar, Ahmet Yesevi Mahallesindeki Selahaddin-i Eyyubi Parkı ve GAP Vadisi 1. Etap çalışmasını örnek verebiliriz. Bir buçuk yıldan bu yana görevini yaptığım Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmayı hedefliyoruz. Bunun için de tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte projeler üretiyor ve bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

"ŞANLIURFA'YI GELECEĞE TAŞIYORUZ"

Kent merkezindeki diğer çalışmaları da programda anlatan Başkan Çiftçi, "Bunun yanı sıra kısa bir süre önce Engelli Yaşam ve Koordinasyon Merkezimizi halkımızın hizmetine sunduk. İçerisinde engelli vatandaşlarımıza yönelik her türlü mesleki eğitimler ile sportif ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı merkezimiz halkımızdan da yoğun ilgi gördü. Öte yandan kadınlarımızın sosyal alanda gelişimine yönelik yine kısa bir süre önce Hamarat Eller Çarşımızı faaliyete koyduk. Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yer alan 8 kadın destek merkezimizden 250 kadınımızın aile ekonomilerine katkı sunduğu ve bölgemizin kültürel sanat işleri ile yöresel damak tatlarımızın yer aldığı uygulama sayesinde çok güzel ilerleme kaydettik" diyerek Şanlıurfa'daki gelişimin her alanda olduğunu dile getirdi.

Programda GAP SUKAY'ın da su sporları alanında kentteki büyük bir eksikliği giderdiğini sözlerine ekleyen başkan Çiftçi, "Gençlerimiz artık GAP SUKAY'da buluşarak su sporları alanında her türlü sporu bu adreste bulabiliyorlar. GAP SUKAY tesisimizin hemen yanında ise TUBİTAK ile protokolünü yaptığımız Şanlıurfa Bilim Merkezinin yapımı başlıyor. Bu da