Bakan Çelik konuşmalarına şöyle devam etti;

“Öncelikle şunu ifade edeyim. Bakın bizi 9 Milletvekili olarak gönderdiniz. 9 Milletvekili olarak Ankara’dayız, başımıza gelmedik şeyler kalmadı. Şu bir, bir buçuk sene içerisinde neler çektiğimizi siz televizyonlarda izliyorsunuz. Bizde Ankara’da bunlara göğüs germeye çalışıyoruz. Ama Ankara şu son bir yılda yaşadıklarını, geçmiş tarihi itibariyle çok ender yaşamıştır, çok az yaşamıştır. Büyük badirelerle karşı karşıya kaldık. Büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Ama Allah’a şükür istikrarlı güçlü bir lider sayesinde bu badireleri millete Hilvanlılara hissettirmeden atlattık. Yoksa zayıf bir iktidar olsaydı güçsüz bir iktidar olsaydı bu problemler bugün çok farklı bir şekilde Türkiye’de yaşanıyor olurdu.”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, “Sayın Bakanımızla birlikte ilimizi köşe bucak dolaşmak vatandaşlarımıza halleşmek dertlerini dinlemek ve onların sorunlarına çare bulmak için çıktığımız bu yolculuk bizim için oldukça değerlidir” dedi.

Hilvanlılar EVET diyeceğini söyledi

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar

Hilvanlıların tezahüratları arasında konuşmasına baladı.

Milletvekili Gülpınar salonu dolduran Hilvanlıları selamlayarak başladığı sözlerine, “Değerli hemşerilerim, hepiniz hoş geldiniz. Bu güzel gecede Sayın Bakanımıza teşekkür etmemiz gerekiyor. Gerçekten bir kere daha Hilvan’ı, bizleri yalnız bırakmadı. Hepimiz bu anlamlı gecede bir araya geldik. Bu gecenin anlamını hepiniz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Sizlerin buradaki heyecanını buradan görüyorum. İnşallah bu heyecan 16 Nisan’da ne olarak yansıyacak?” diye sordu. Salondan ‘EVET’ cevabını alınca da, “Allah razı olsun, şimdiden diyorum” diyerek devam etti.

Adeta ikinci Kurtuluş Savaşı yaşayacağımız günler önümüzde

AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet kasım Gülpınar, konuşmalarını şöyle sürdürdü;

“Bu seçim ne Milletvekilinin davası, ne Belediye Başkanının davası, ne de ilçe teşkilatının davası. Bu bütün Türkiye’nin davası, hepimizin davası. Bölge üzerinde oynanmak istenen oyunları bozmak için gayret edeceğimiz, işte işin başa düştüğü. Adeta ikinci Kurtuluş Savaşı yaşayacağımız günler önümüzde. Ve bugüne kadar yaşanan olaylara baktığınızda, ta Libya’dan tutun da Suriye, Irak bütün bölge ülkelerinin başına gelenleri hep birlikte çok iyi okuduğunuzu, çok iyi tahmin ediyorum. İşte aynı oyunu 15 Temmuz’da Türkiye’ye oynamaya çalıştılar.”

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Hukuk fakültesine başlarken sistemleri okuduk. Bugün ki Cumhurbaşkanına yakın olan sistemi okuduğumda orda diyordu ki işte bu sistemlerde darbeler olmuyor, iç sıkıntılar olmuyor, kaos olmuyor neden benim ülkemde böyle bir sistem yok diye üzülüyorum” dedi.

İş adamı ve Ekonomist Fatih Bucak, “Tabi ki de unutmayalım. 15 Temmuz’u geçirdik, başımızdan çok sıkıntılı bir şey geçti, dış güçlerin bize yapmış olduğu. Dış güçlerin güdümündeki Fetö’ye karşı inşallah omuz omuza hep birlikte olacağız” diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, “Bizler İlin yöneticileri olarak her zaman emrinizde olduğumuzu şehrimizi dönüştürdüğümüzü geliştirdiğimizi ama yeni cumhurbaşkanı sistemiyle de ülkemizin şaha kalkacağını hep birlikte muattala ediyoruz” şeklinde konuştu.