Çanakkale'de başında sarık ve uzun sakalıyla, resmi polis aracını kullanırken bir vatandaşın ihbarı üzerine hakkında işlem başlatılıp Kaymakamlık tarafından açığa alınan polis memuru Kuraner Erbaş'ın, önceki görev yeri  İstanbul'da da aynı suçtan disiplin cezası aldığı ortaya çıktı.

SAKALINI KESMEDİĞİ İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞ

Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken sarıklı ve sakallı olarak, resmi polis aracını kullanırken çekilen fotoğrafıyla kamuoyunun gündemine gelen polis memuru Kuraner Erbaş hakkında daha önce de işlem yapıldığı ortaya çıktı. Erbaş'ın  İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaparken, 1 Haziran 2016 tarihinde sakal tıraşı olmamak ve amirin izni olmadan nöbet yerini terk etmek suçlarından İl  Polis Disiplin Kurulu'nca soruşturma başlatıldığı belirlendi.

AYLIĞININ YARISI KESİLMİŞ

İstanbul Valiliği İl  Polis Disiplin Kurulu, 25 Mayıs 2017 tarihinde toplanarak, Erbaş hakkında hazırlanan 28 Aralık 2016 tarihli disiplin soruşturma dosyasını inceleyip karar verdi. 11 Ekim 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, Erbaş'ın 1 Haziran 2016 tarihinde 12.00-14.00 saatleri arasında ön çevre koruma nöbetinde görev yerinden ayrıldığı ve günlük sakal tıraşını olmadığı iddiaları incelendi. Kuraner Erbaş, sakal tıraşı olmadığı ve amirin izni olmadan görev yerinden ayrıldığı gerekçesiyle disiplin yönünden kusurlu bulundu. Brüt aylığının yarısının kesilmesi cezası verilmesi kararlaştırıldı.