Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  Antalya'nın  Kemer ilçesinde  AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

 

"TÜRKİYE'DEN BAŞKA DUYARLILIK GÖSTEREN ÜLKE YOK"

 

Arakan'da yaşanan katliamlara değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, orada Müslümanlara karşı zulüm yapıldığını vurgulayarak,  Türkiye'den başka duyarlılık gösteren bir Müslüman ülke olmadığını söyledi.

 

 

 

"MASRAFLARI BİZ KARŞILAYALIM"

 

Çavuşoğlu,  Bangladeş ile yaptıkları görüşmede "Kapılarınızı açın, ne kadar masrafınız varsa biz karşılayacağız." dediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Arakanlı kardeşlerimize her türlü desteği veriyoruz. İnşallah bu sorunun kesin çözümü için adımlar atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz çaba sarf ediyor. Dün akşam da Endonezya ve  Malezya Cumhurbaşkanları ile görüştü. İslam İşbirliği Teşkilatını da hareketlendirdik. Bu yıl  Arakan'la ilgili bir zirve yapacağız. Bu soruna kesin bir çözüm bulmamız lazım."

 

 

 

 

KOFİ ANNAN İLE GÖRÜŞTÜ

 

Dısişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu açıklamalarının ardından saat 16:00 sularında eski  BM Genel Sekreteri  Kofi Annan ile telefonla görüştü.  Kofi Annan,  Myanmar'daki Rakhayn Eyaletinde sorunların çözümüne yönelik çalışmalarda bulunan Rakhayn Danışma Komisyonunun başkanı durumunda.