Gümüşhane'de yol kontrolü yapıldığı sırada bir aracı durdurmak isteyen polis memuruna alkollü sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Olayın ardından otomobil olay yerinden kaçarken, ağır yaralı polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇARPMANIN ETKİSİYLE 40 METRE UZAĞA FIRLADI

Şehrin  Trabzon istikametinden giriş noktası olan Özcan Mahallesi,  ElmalıCaddesi üzerindeki polis güvenlik noktasında uygulama yapan polis memurlarından Olgun  Gülay saat 21.30 sıralarında bir aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayarak görevi başındaki polis memuruna çarpan ve çarpmanın etkisiyle  Gülay'ı yaklaşık 40 metre uzağa fırlatan M.K idaresindeki otomobil, daha sonra olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine teyakkuza geçen emniyet güçleri aracı ve sürücüsünü kovalamacanın ardından  Süleymaniye mahallesinde kıskıvrak yakaladı.

YOĞUN BAKIMDA HAYATINI KAYBETTİ

Kazanın ardından ağır yaralı olarak  Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru  Gülay, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Tedaviye cevap vermeyen  Gülay, saat 00.45'te hayatını kaybetti. Olayın ardından otomobil sürücüsü M.K ve otomobilde bulunan S.E gözaltına alındı.

 

 

 

''ALKOLLÜ ŞAHSIN KULLANDIĞI ARAÇ ÇARPTI''

Gümüşhane Devlet Hastanesine olayın ardından gelen Vali  Okay Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada; "Saat 21.20'de şehrimizin  Trabzon'dan giriş istikametinde sürekli yol kontrolü yaptığımız noktada alkollü bir şahsın kullandığı araç, yol kontrolü yapan polis memuru arkadaşımıza çarparak ağır yaralanmasına sebep oldu.  Polis memuru arkadaşımıza  Gümüşhane Devlet Hastanesinde hemen müdahalede bulunuldu. Maalesef tüm yapılan tıbbi müdahalelere rağmen 00.45 gibi polis memurumuz Olgun Günay şehit oldu. Kurtaramadık polis memurumuzu. Her türlü müdahaleyi yapmış olmamıza rağmen. Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

''VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYORLAR''

Polis memuru  Gülay'ın görev şehidi olduğunu ifade eden Vali Memiş, "Maalesef acımız büyük. Böyle bir hadiseyle karşılaşmış olmaktan da ayrıca üzüntülüyüz. Bu konu hem adli hem idari yönden detaylarıyla ortaya çıkarılacak. Üzücü olan insanların alkollü bir şekilde araç kullanmaları, trafiğe çıkıp hem kendi can güvenliklerini hem de vatandaşlarımızın can güvenliklerini tehdit etmeleri. İlimiz çok fazla alkolün tüketildiği bir yer olmamasına rağmen böyle bir hadiseyle karşı karşıya kaldı. Polisimiz, Jandarmamız vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tesis etmek için 24 saat esasına göre görev yapıyorlar. Biz vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tesis eden bütün emniyet görevlilerimize tüm hemşehrilerimizden yardımlarını ve çok daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimden bunu özellikle istirham ediyorum. Denetimlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek" diye konuştu.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Trabzon'un  Şalpazarı ilçesi doğumlu olduğu öğrenilen 3 çocuk babası şehit polis memuru  Gülay'ın haberini alan yakınları geldikleri  Gümüşhane Devlet Hastanesinde fenalık geçirdi, ağıtlar yaktı.

Gümüşhane'de 2016 yazından beri göre yapan şehit polis memuru  Gülay'ın cenazesi yapılacak resmi törenin ardından memleketi  Trabzon'a gönderilecek.