Modanlı’ya göre, yerel amatör liglerin kısa sürmesi, bazı kulüplerin kura çekimine katılıp sezon içinde lige devam etmemesi, deplasman için araç temin edilemediği için maçlara çıkılamaması ve iddiası kalmayan takımların sahaya çıkmaması, genç futbolcuların sahada kalma süresini ciddi biçimde azaltıyor.

Modanlı mevcut tabloyu şöyle özetledi:

“Bu hafta U-18 liginde fikstüre göre 11 maç oynanmalıydı. Ama tüm bu nedenlerden dolayı sadece 5 maç oynanacak. Kulüpler şunu anlamalı; ligi tamamlamak, lige katılmaktan daha önemlidir.”

Aynı durumun U-16 ve U-15 kategorileri için de geçerli olduğunu belirten Modanlı, takımların sezon boyunca en fazla 10 maç yapabildiğine dikkat çekti.

“Genç futbolcular yılda 10 maçla gelişemez. Bu yaş grubunda oyuncuların düzenli olarak sahada olması gerekir. Genç oyuncu oynayarak gelişir” dedi.

Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip kentlerinden biri olduğunu hatırlatan Modanlı, bu nedenle gençlere yönelik her adımın geleceğe yatırım niteliği taşıdığını vurguladı.

“Gençlerin sahaya çıkamadığı bir sistemde başarı beklenemez. Kulüplerin ve amatör futbol yöneticilerinin bu tabloya çözüm bulması şarttır” diye konuştu.

Modanlı, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Unutmayalım ki gençlerine sahip çıkan, geleceğine sahip çıkar.”