Canbeyli, Şanlıurfaspor yönetimlerinin çoğu zaman kurumsallıktan uzak bir anlayışla oluşturulduğunu savunarak, “Kamuoyunda adı kulağına değen ya da maddi gücü olan kişiler yönetime talip oluyor. Yönetim listeleri ise futbol geçmişi olmayan yakın çevrelerden oluşturuluyor” ifadelerini kullandı.
Transfer süreçlerine de değinen Canbeyli, takımın çoğu zaman uzman görüşü alınmadan kurulduğunu öne sürerek, “Bir bilene danışılmadan kadro kuruluyor, ardından teknik direktör getiriliyor. Sezon başında ise yüksek hedefler açıklanıyor” dedi.
Maddi yapı ve destekler konusunda da eleştirilerde bulunan Canbeyli, kulübün genellikle kamu kurumları ve yerel desteklerle ayakta tutulduğunu belirterek, “Valilik, belediyeler ve bazı firmalardan alınan desteklerle süreç yürütülüyor. Ancak kalıcı bir yapı oluşturulamıyor” değerlendirmesinde bulundu.
Şanlıurfa’da sporun içinden gelen isimlerin yeterince değerlendirilmediğini ifade eden Canbeyli, bunun bir “duyarsızlık örneği” olduğunu dile getirdi. Teknik direktör değişikliklerine de değinen Canbeyli, başarısız sonuçlarda çözümün sürekli hoca değişikliği olarak görülmesini eleştirdi.
Canbeyli, paylaşımında dikkat çekici bir karşılaştırmaya da yer vererek, “Ülkede adı sanı bilinmeyen ilçeler bile Süper Lig’e yükselirken, Urfaspor 57 yıldır aynı sorunlar gölgesinde ilerlemeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.
Taraftar ve bazı medya mensuplarına yönelik eleştirilerde de bulunan Canbeyli, sezon başında desteklenen yönetimlerin başarısızlık halinde sert şekilde eleştirildiğini belirterek, bu durumun yıllardır değişmediğini vurguladı.
Canbeyli, açıklamasını Şanlıurfa’daki genel yönetim anlayışına gönderme yaparak, “Bu şehirde herkes en iyisini bildiğini düşünüyor, kimseye danışmıyor” sözleriyle tamamladı.

