İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Baqaei, küresel çatışmalarda ve askeri operasyonlarda çocukların hedef alınmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Uluslararası Saldırı Kurbanı Masum Çocuklar Günü'nün insani boyutuna değinen Baqaei, "4 Haziran, Uluslararası Saldırı Kurbanı Masum Çocuklar Günü, insan vicdanının acı bir soruyla yüzleşmesi gereken bir gündür: Masum çocuklar hangi suçtan öldürülüyor” ifadelerini aktardı.

Çocukların savaş kurbanı olduğunu belirten Baqaei, “Bugün, hayal kurmaya, mutlu olmaya, okumaya ve geleceği inşa etmeye yazgılı olan çocukların anısını onurlandırıyoruz; ancak daha hayatı tanımadan savaş suçunun, işgalin ve bombardımanın kurbanı oldular." açıklamasını yaptı.

Baqaei, farklı coğrafyalarda yaşanan can kayıplarına işaret ederek mesajını "Gazze ve Batı Şeria'dan Beyrut, Minab, Lamerd, Tahran ve İran'ın ve dünyanın birçok yerinde, ABD ve İsrail rejiminin bombaları ve füzeleri altında çocukların öldüğü her yerde gerçek aynıdır: Hiçbir askeri hedef, hiçbir siyasi çıkar ve hiçbir güvenlik bahanesi çocukların katledilmesini asla haklı çıkaramaz” sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı