Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın bölgesel siyasi etkisinin azaldığını belirterek, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyelik sürecinin stratejik önemine dikkat çekti.

Zelenski, yaptığı açıklamada Azerbaycan’ın bağımsız bir çizgide ilerlediğini, Ermenistan’da yapılan son seçimlerin ülkenin bağımsızlığı açısından önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

Moldova’da da benzer bir yönelim gördüğünü belirten Zelenski, Ukrayna’nın ise bu süreçte kilit ülke olduğunu vurguladı.

Ukrayna’nın bağımsızlığının Rusya açısından “en büyük tehlikeli ülke" olduğunu söyleyen Zelenski, ülkesinin Avrupa Birliği’ne katılımının bölgesel dengeleri daha da etkileyeceğini ifade etti.

Zelenski ayrıca, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB)’ye üyeliğiyle birlikte Rusya içinde farklı halkların daha fazla soru sormaya başlayacağını ve bunun siyasi sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı