Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ishaq Dar, Güney Asya'daki su güvenliği meselelerine, İndus Suları Anlaşması'nın bölgesel istikrar üzerindeki stratejik önemine ve uluslararası hukuk ilkelerine ilişkin açıklama yaptı.
Seminere katılımından duyduğu memnuniyeti ve anlaşmanın niteliğini vurgulayan Dar, "Seminerde Pakistan ve yurt dışından önde gelen uzmanlar, Güney Asya'da çağımızın en önemli zorluklarından birini ele aldılar. İndus Suları Anlaşması'nın sadece bir su paylaşım anlaşması değil, bölgesel barış, istikrar ve iş birliğinin hayati bir aracı olduğunu vurguladım" dedi.
Dar, suların diplomasi ve hukuk çerçevesinde yönetilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Ortak sular asla silah olarak kullanılmamalıdır. İş birliği, diyalog ve uluslararası hukuka saygı ile yönlendirilen, uluslar arasında bir köprü olarak kalmalıdırlar" ifadelerini kaydetti.
Pakistan'ın haklarının korunmasının bölgesel istikrar için kritik olduğunu belirten Dar, açıklamasını "Pakistan'ın Anlaşma kapsamındaki haklarından mahrum bırakılmasına yönelik herhangi bir girişim, bölgesel barış ve güvenlik için derin sonuçlar doğuracak ve Güney Asya'daki yaklaşık iki milyar insanın ortak çıkarlarını baltalayacaktır” sözleriyle tamamladı.
Hibya Haber Ajansı
