Şanlıurfa’da görev yapan Şanlıurfa İnternet Haberciler ve Gazeteciler Derneği (ŞİHADER) Üyeleri ve Anadolu İnternet Yatırımcılar Derneği (ANİYAD) ile beraber İnternet habercileri üyeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa Mitinginde Başbakan Konuşurken Ellerindeki Kamera ve Fotoğraf Makinelerini yere indirerek Şanlıurfa Ak Parti İl teşkilatını protesto ettiler.
ÖTEKİLEŞTİRMEYE KARŞIYIZ
Ak Parti İl teşkilatı Haberciler arasında ötekileştirme yaptığı sürece bu eylemler yasal çerçevede sürecektir.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Şanlıurfa mitingine katıldı. Davutoğlu ve AK Parti, burada bir grup basın mensubu tarafından protesto edildi. Miting alanına giren Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazeteciler Derneği ve diğer internet medyası mensubu bir grup basın mensubu, AK Parti'nin kendilerini dikkate almadığını öne sürerek, mitingi protesto etti. Basın mensupları fotoğraf makinelerini yere bırakarak sitemlerini dile getirdi.
AK Parti il başkanlığı, SKM başkanlığı ve basından sorumlu merciler bizleri dikkate almadıklarını Partinin toplantılarına yakınlarını ve belirli kişileri çağırdıkları için ve bizleri kale almayıp ötekileştirdikleri için bu eylemi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na değil Ak Parti İl teşkilatının kendilerini dikkate almadığı için gösterdiler.
Şanlıurfa İnternet Habercileri ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ömer Dodanlı, AK Parti İl Teşkilatı ve Seçim Kurulu Merkezi (SKM) tarafından dikkate alınmadıklarını belirtti. Dodanlı, "Programlar bize bildirilmiyor. Partinin çalışmalarını takip edemiyoruz. Bunu Bakan faruk Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve SKM’ye defalarca bildirmemize rağmen sorunu aşamadık. Biz de bu nedenle bu mitingi protesto ediyor ve terk ediyoruz. Haberleştirmeyeceğiz." diye konuştu.

