Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ilk olarak kentte artan konut ihtiyacına karşı Aşık-Öğütçü bölgesinde ilk etapta 2 bin 500 konut yapacak. Dar gelirli ailelere yönelik yapılacak olan “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesinin startını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bölgede yol açma çalışmasına başladı.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri kendi öz sermayesi, ekip ve ekipmanlarıyla 2+1, 3+1 gibi ucuz konutların yapılacağı Aşık-Öğütçü bölgesinde çalışmalara hız verdi.

 

Yüzde 60’ının yeşil alanın yer aldığı uydu kent “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesinde binalar 6 kat olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesinin yapılacağı Aşık-öğütçü bölgesinde başlatılan çalışmaları inceledi.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Yahya ürün ile bölgede sürdürülen çalışmaları inceleyen Başkan Beyazgül, teknik ekipten yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’UCUZ KONUT İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI’’

 

2 bin 500 konutun yapılacağı Aşık-Öğütçü bölgesinde çalışmaların başladığını ve altyapı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlardan talep toplanacağını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Aşık-Öğütçü bölgemizde ilk etapta 2 bin 500 konut tasarladık. “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesinin yer alacağı bölgede yapılan çalışmaları inceledik. Bölgede yol ve su için şantiye çalışmaları başladı. İnşallah en kısa sürede bu bölgemizde alt yapı çalışmalarımızı tamamlayacağız. Diğer yandan proje çalışmalarımız devam etmektedir. Proje çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte talepler toplanacak. Şanlıurfa’nın uydu kenti burada kurulmuş olacaktır. Yüzde 60’a yakın bir alan yeşil alan ve ortak kullanım alan olarak belirlendi. Yine “Şanlıurfa Kuzey Şehir” konut projesin yer aldığı Aşık-Öğütçü bölgemizde ikinci bir üniversitenin kurulması için bir alan tahsis etmiş bulunmaktayız. Burası tam bir yaşam alanı olacaktır. Alışveriş merkezleri, yeşil alanları ve geniş yollarıyla güzel bir merkez olacaktır. Şanlıurfa’da konut sorununu giderme adına yapılan önemli bir hamledir. İlk etaptan sonra diğer çalışmalarımıza da devam edeceğiz.