Advert

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE GENEL ORTOPEDİ DALINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ve ekibinin 31. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresinde sunduğu bildiri genel ortopedi dalında birincilik ödülü kazandı.

1200 kez okundu.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE GENEL ORTOPEDİ DALINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Advert



Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini sunmanın yanında eğitim ve kongrelerde gösterdiği başarılarla da adından söz ettiriyor. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay ve Anabilim dalındaki öğretim üyeleri, 25-30 Ekim 2022 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 31. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresine katıldı. Kongrede sundukları “Walant Yöntemi Uygulanarak Yapılan Kemik ve Yumuşak Doku İşlemi İçeren Ortopedi Cerrahilerinin Sonuçları” adlı çalışma genel ortopedi dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Harran Ortopedi Kliniği olarak kongreye katılıp sunduğumuz bilimsel çalışmamız, özellikle akciğer dokusu gibi sağlık sorunları nedeniyle genel anestezi alamayan hastalarda uygulanan bölgesel anestezi tekniğiyle kemik ve yumuşak doku ameliyatlarının sonuçları paylaşma olarak özetlenebilir” dedi.

Prof. Dr. Altay şunları söyledi:
“Yılda bir defa yapılan ulusal kongreye Türkiye’nin her ilindeki üniversiteler, eğitim ve araştırma klinikleri, kamu ve özellerdeki ortopedi ve travmatoloji uzmanları katılarak güncel bilimsel yaklaşımlar ile ilgili fikir alışverişinde bulunuyor. Özellikle COVİD pandemisi sırasında akciğer problemi olan hastaların anestezi (narkoz) almaları mümkün olmadığından bölgesel uyuşturma teknikleriyle ciddi ameliyatların yapılması ülkemizde ve dünyada önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Biz de dünyadaki bu soruna bir çözüm üretmek amacıyla “Walant Yöntemi Uygulanarak Yapılan Kemik ve Yumuşak Doku İşlemi İçeren Ortopedi Cerrahilerinin Sonuçları” isimli çalışmamızı Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Dr. Ahmet Yiğit Kaptan, Dr. Öğr. Üyesi Baki Volkan Çetin ve Dr. Öğr. Üyesi Özlem Orhan ile birlikte yaparak 31. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde sunduk. Çalışmamız kongreye katılan tüm diğer çalışmalar arasında bilimsel değerlendirme jürilerinin oybirliğiyle Genel Ortopedi dalında birincilik ödülüne layık görülmüştür”

Prof. Dr. Altay, emeği geçen tüm hocalara teşekkür ederken, Harran Ortopedi Kliniği olarak bundan sonra da güncel bilimsel gelişmeleri takip ederek insanlığa yararlı olacak projeler geliştirerek ellerinden geleni sonuna kadar yapma gayreti içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE GENEL ORTOPEDİ DALINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN