Advert

TRSM Hastaları Sergi Düzenledi.

Viranşehir TRSM merkezi tarafından 3 Aralık Dünya engelliler günü kapsamında düzenlenen “Engelsiz Yaşam Hepimizin Elinde” konulu konferansa Viranşehir İlçe Kaymakamı Sayın Önder Çengel, Belediye Başkanı Salih Ekinci, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Gülüm, İlçe Protokolü, Tedavi gören Hastalar ve hasta yakınları katılım sağladı. Açılış Konuşmalarında

1070 kez okundu.
TRSM Hastaları Sergi Düzenledi.
Advert

 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm;

Bilindiği gibi 3 Aralık Dünya Engelliler günü olarak kutlanmaktadır. Sağlık tesislerimizde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler ve yeniliklerle, sağlık hizmetinde engelleri ortadan kaldırarak, engelsiz bir yaşam için sevgi ve gayretle çalışıyoruz.

Engellilerimizin bütün engellere rağmen yaşama sarılmaları işlerini doğru düzgün yapmaları diğerleri için bir ilham kaynağıdır, bizim birbirimizin engellerini ortadan kaldırmamız gereklidir.

Klasik bir laf “hepimiz bir engelli adayıyız” Dört milyon civarında Türkiye’de engelliden bahsediliyor. Yaklaşık yüzde 6-7 lik bir nüfusa denk gelecek bir oranlardan bahsediliyor. Değişik istatistikler olsa da büyük bir oran hakikaten büyük bir risk bundan dolayı hepimizin Belediye Başkanı olarak, İl Sağlık Müdürü olarak, Kaymakam olarak, Vali olarak bu var olan engelleri kaldırmamız gerekiyor. Daha engelsiz bir dünya, daha engelsiz bir yaşam sağlamamız gerekiyor. Son yıllarda bununla ilgili büyük çalışmalar olduğunu mutlulukla görüyoruz. Bu anlamda ben emeği geçen bu anlamda çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bugün ki program Viranşehir Devlet Hastanesi TRSM merkezi tarafından 3 Aralık Dünya engelliler günü kapsamında “Engelsiz Yaşam Hepimizin Elinde” konulu konferansta emeği geçen başta Başhekimimiz olmak üzere, bütün TRSM (Toplum Ruh Sağlığı Merkezi) ekibine, çalışanlarına, Hocalarına teşekkür ediyorum. Emeklerine saygı gösteriyorum dedi.

Viranşehir İlçe Kaymakamı Sayın Önder Çengel, konuşmasında Bugünün bir önemi var, biz bu kardeşlerimizi hayatın her alanında daha fazla görebilmek adına onlarla çeşitli proje ve etkinliklerle bir araya geliyoruz. Bugünde onlardan bir tanesi olsun istiyoruz. Tekrardan günlerini tebrik ediyor, teşekkür ediyoruz. Emeği geçen başta Başhekimimiz ve Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere Rehabilitasyon merkezlerininde katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Trsm çalışanları tarafından “Kadına şiddet ”konulu düzenlenen tiyatro oyunu oynandı. Ardından Trsm de tedavi gören hastalar tarafından düzenlenen resim ve el işleri sergisi gezildi.

TRSM Hastaları Sergi Düzenledi. 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN