Yedi bölgeden 44 şehir içinden finale katılmaya hak kazanan 13 yaşındaki Mehmet Burak Akyüz, finale “Urfalıyım Ezelden” türküsü ile katıldı. Mehmet Burak Akyüz, yarışmada gösterdiği yüksek performansla arkadaşlarını ve hocalarını sevince boğdu. Söylediği Türküyle birinci olan Mehmet Burak Akyüz’e nostaljik bir radyo hediye edildi.

 

Akyüz’ün birinci olmasını değerlendiren Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ”Kültür Köprüsü” projesi kapsamında Şanlıurfa’yı Tokat’ta tanıtma fırsatı bulduk. Çocuğumuz Mehmet Burak Akyüz’ün birinci olması bizleri sevindirmiştir. Esas amacımız birlikte olmak, beraber olmak, kültürler arasının burada kaynaşmasıdır” dedi.

 

Yarışmada gösterdiği yüksek performansla arkadaşlarını ve hocalarını sevince boğan Akyüz, vali yardımcısı Cengizhan Yılmaz tarafından makamına kabul edildi.  Başarının sadece Tokat’la sınırlı kalmamasını isteyen Vali Yardıcısı Yılmaz, “ Mehmet Burak, bir yeteneğin var. Bu yeteneğini en üst seviyelere kadar çıkar. Bu başarının yanında eğitiminden de geri kalma. Yarışmada gösterdiğin başarından dolayı seni tebrik ederim” ifadelerini kullandı.