Advert

Büyükşehir Meclisi Yeşil Devrim Yaptı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi, kamu kurumlarının beton binaları ile donatmak için imara açtığı eski havaalanı kararını değiştirip tamamını fidanlık yapacak.

810 kez okundu.
 Büyükşehir Meclisi Yeşil Devrim Yaptı
Advert

Urfa'da tartışma konusu olan ve akıbeti merak edilen Eski Şanlıurfa Havaalanına ilişkin olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi daha önce alınan kurumlara tahsis kararını değiştirdi ve alanın şehrin fidanlık üretim tesisi olması yönünde karar aldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayının dördüncü birleşimini dün gerçekleştirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü Binasında bulunan meclis toplantı salonundaki birleşime Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç başkanlık yaptı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi geçtiğimiz şubat ayında alınan Akçakale yolu üzerindeki Eski Şanlıurfa Havaalanının Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sağlık Bakanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Jandarma gibi kurumlara tahsis edilmesi kararını tamamen değiştirdi ve 661 dönümlük alanın şehrin fidanlık üretim tesisi olması yönünde karar aldı. İmar komisyonunun tarım arazilerinin ve çocukların geleceğini düşünerek böyle kararı aldıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, "Buraya 100 milyonluk bir yatırım gelmesi söz konusuydu, ki gelmişti bu yatırım. Biz, bu yatırımın önünü açma adına, beton alanla ilgili bir tasarrufta bulunmayı düşündük. Daha sonra burasının cazibe merkezi olabileceği ihtimalini de göz önüne alarak tarım arazilerini de koruma gayretiyle, bu 100 milyonluk yatırımın önünü açmak ve tekrar belediyemizden bir yer talep edildiğinde bu yerlere ilişkin tekrar imar yapabilme şansımızın olacağını, tarım arazilerinin vasfını yitirdikten sonra çocuklarımızın geleceğine yönelik yanlış bir hareket olacağı düşüncesi hasıl oldu imar komisyonu üyelerinde ve meclis üyesi arkadaşlarımızda. Tabi başta başkanımız da bu komisyon üyelerinin düşüncesine sıcak bakarak olması gerekenin bu olduğu ortaya çıktı" dedi.

 

 

'HASSASİYETİMİZ ORTADADIR'

Tarım arazileri konusunda çok hassas olduklarını belirten Kılıç, kararı alanlara teşekkür etti. Urfa için çok önemli bir karar olduğunun altını çizen Kılıç şunları kaydetti: "Meclisin tarım arazileri hususundaki hem imar komisyonundaki hem de meclisteki üyelerin hassasiyeti ortadadır. Görev süremiz iki yıldır. İki yıllık süre boyunca biz tarım alanlarının katledilmemesi için elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. Görev süremiz boyunca da bu şiarla görevimizi sürdüreceğimiz kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Burada yapılan yeni imar düzenlemesiyle 661 dönümlük alan fidan üretme tesisi, hobi bahçeleri şeklinde, yani yeşil alan olacak. Kentin fidan üretimi için faydalı bir yer olacak. Dediğim gibi tarım arazilerinin korunması için çok önemli bir karar. Ben bu karardan dolayı hem komisyon başkanımızı hem komisyon üyelerini ve bu karar imza atan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerini gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Bu çok önemli bir karardır. Tarım arazilerinin nasıl katledildiğine yönelik zaten kamuoyunda birçok şey biliniyor. Bizim amacımız çocuklarımızın geleceğini korumak olmalı. Makamlar, mevkiler gelip geçicidir. Hiçbirimiz kalıcı değiliz buralarda. Doğru olan bizim konuda hassasiyet göstermemizdir"

Fidanlık alanla ilgili çalışmalara ilişkin olarak da Kılıç, burasıyla ilgili imar planı kesinleştikten sonra çalışmaların başlayacağını söyledi.

 

ÖNCEKİ KARAR TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI

Şubat ayında eski havaalanının ismi geçen kurumlara tahsis edilmesi yönündeki meclis karar Urfa'da sert tartışmalara neden olmuştu. Alanın kurumlara tahsis edilmesine hem bazı meclis üyeleri hem de çeşitli sivil toplum kuruluşları birinci sınıf tarım arazisi olmasından dolayı karşı çıkmıştı.

Büyükşehir Meclisi Devrim Yaptı 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şampiyonluk havasında geçti
Şampiyonluk havasında geçti
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU