Başbakan Binali Yıldırım ile CHP'nin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası telefonla görüşen Kılıçdaroğlu, saat 09.58'de Yıldırım ile yüz yüze görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne geldi.
İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Açıklamalar şöyle:
CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU:
"Endişelerimi Sayın Başbakan'a aktardım. Toplumdaki gerginliği gidermek görevimiz. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Sayın Başbakan'ın verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum."
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM:
"Darbe kalkışmasının sonuçları hakkında kendisine bilgi verdim. Olay kontrol altına alınmıştır. Siyasi irade galip gelmiştir, demokrasi kazanmıştır. Kendisine, anamuhalefet partisi olarak gösterdiği basiret ve birlik, beraberlik konusunda teşekkür ediyorum. Diğer partilerden de aynı anlayışı gördük. Bu, alçakça girişimi bertaraf etmektedir. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provakatörler her zaman mümkündür. Bu işlere tevessül edenlere gereken cevabı anında vermeliyiz. Bir yanlış başka yanlışla düzeltilmez. Hukuk devleti içinde kalınarak hesap sorulacak. Adalet gereğini yapacak. Hiçkimse fiziki şiddetle karşılık verme içinde olamaz. Hukuk devletinde bu kabul edilemez.

