Ancak dün saat 17.00 itibarıyla, aralarında çok sayıda köklü kulübün de bulunduğu yaklaşık 32 BAL takımının yeni sezonda ligden çekildiği öğrenildi.
Rakamlar ortada…

173 takımlı bir ligde daha sezon başlamadan yaklaşık 32 kulübün yarıştan çekilmesi, Türk futbolunun özellikle amatör futbolunun geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne seriyor.
Üstelik TFF'nin, çekilen takım sayısının yüksekliği nedeniyle katılım süresini 10 gün daha uzatmayı değerlendirdiği belirtiliyor. Buna rağmen bu sezon BAL'da yer alan 173 takımdan en az 50'sinin ligden çekilebileceği ileri sürülüyor.
Peki, hiç kimse sormayacak mı?
Bu kulüpler neden çekiliyor?
Artan maliyetler ile birlikte Federasyonun kulüpler üzerindeki yükü ve her geçen sezon daha da ağırlaşan ekonomik şartlar ortadayken, amatör futbolun sorunlarına kalıcı çözüm üretmek yerine sadece takvim ve statü değişiklikleriyle günü kurtarmak ne kadar doğru?
Amatör futbol, Türk futbolunun tabanıdır.
Ancak görünen o ki TFF yönetimi, profesyonel futbolun gölgesinde kalan amatör futbolun gerçek sorunlarına gereken önemi vermiyor.
32 takımın çekilmesi bir tesadüf değildir.
Sayı gerçekten 50'ye ulaşırsa, bunun adı artık münferit kulüp kararı değil, amatör futbol adına ciddi bir alarmdır.
TFF yönetiminin artık bu tabloyu görmesi ve "Kulüpler neden lige katılmıyor?" sorusunu yüksek sesle sorması gerekiyor.
Çünkü amatör futbol yok sayıldıkça, Türk futbolunun geleceği de bundan zarar görecektir.

Hep BAL diyoruz ancak aşağıda da kazan kaynıyor. Filiz Lisans ve vize ücretlerini 500 TL yapan TFF'yi kınayan İstanbul Amatör Kulüpleri büyük bir protesto hazırlığında ve çok sayıda amatör kulüp bu yüksek giderlerden dolayı ligden çekileceğini yükses sesle duyurmaya başladı.

Advert