Advert

ÖZEL LİSE VE KOLEJLERİN ŞİŞİRME OKUL PUANLARI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ

Merhaba sayın değerli okurlarım, başlığımda da anlaşılacağı üzere, bu yıl geçen yıllarda da olduğu gibi, özel okulların ve kolejlerin vermiş olduğu şişirme okul ders notları neticesinde oluşan, sınava direk etki edecek okul puanları, özel okula gidemeyen ve koleje gidemeyen yüzbinlerce fakir öğrencinin YKS sınavındaki mesleki hayallerine ulaşmasını bir kez daha engellemiş durumdadır.

1290 kez okundu.
ÖZEL LİSE VE KOLEJLERİN ŞİŞİRME OKUL PUANLARI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ
Advert

 

Mağdur etmek bir tarafa, sırf öğrenci kazanmak için, bunları dahi silah olarak kullanan özel liseler ve kolejler, velilerden para çekmekte ve eğitim noktasında ise genelde sınıfta kalmaktadır.

Hal böyle olunca garibim fakir öğrenciler, devletimizin sunmuş olduğu liselerle yetinmekte ve o kadar çalışmasına rağmen notlarını, özeldeki hazır tepside sunulmuş 90 ve 100 yazılı not puanlarını alamamaktadır.

Düşünsenize bir öğrenci sırf okul notları yüksek girildiği için özel okulları ve kolejleri tercih ettiğini, sizce o öğrenci layıkıyla ders çalışır mı? Layıkıyla sınavlara çalışır mı?

Cevap basit çalışmaz, çünkü hazır para karşılığı puanları ceptedir.

Ama öğrenci eğitim alamaz, 4 yılı boş geçirir (bunu 10 yıllık eğitim tecrübeme dayalı olarak tespit ettiğimi söylemek isterim)

Kaba tabirle parayı veren düdüğü çalar bir zihniyetin eğitimle işi olmamalıdır ve acilen okul puanlarının, sınava olan etkisinin düşürülmesi ve hatta gerekirse kaldırılması gerekmektedir.

Tabi bunu özel okul sahipleri istemeyecektir, böyle bir karar alınırsa, bir sonraki gün çoğu öğrenci özel okullara kayıt yaptırmayacak,  öğrenci kendisine daha kaliteli bir eğitim sunan özel olarak tasarlanmış özel eğitim görevi gören, ihtiyaca odaklı kurs yerlerini tercih edecektir.

Yazımı toparlamak gerekirse, eğitimde kalite bir devletin geleceğidir, eğitimde para konuşur ise ve angaryaya dönerse, o eğitim vatana ihanettir, diyorum yüce devletimden en kısa sürede bir atılım bekliyorum.

Yine de eğitime gönül vermiş gerek öğretmenler gerekse öğrencilere de buradan morallerini bozmamalarını konusunda dileklerimi de sunuyorum.

 

ÖZEL LİSE VE KOLEJLERİN ŞİŞİRME OKUL PUANLARI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETTİ 63URFAHABER.COM
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN