63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Büyükşehir

ABDULLAH BALAK KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Müzik ve folklor araştırmacısı ünlü bestekâr Abdullah Balak, vefatının 7. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Bestelerin üstadı Balak’ı dostları arkadaşları ve sevenleri kabrine kırmızı karanfiller bırakarak yâd ettiler.

ABDULLAH BALAK KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI
Advert
Paylaş:

 

 

Şanlıurfa’nın bağrında yetiştirdiği, bağrı yanık bestelerin sahibi Abdullah Balak, vefatının 7. yılında mezarı başında anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni mezarlıkta düzenlenen anma törenine; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Mehmet Ay, Abdullah Balak'ın arkadaşları, yakınları ile sevenleri katıldı.

 

2017 yılında vefat eden Abdullah Balak’ın bestelerini İbrahim Tatlıses başta olmak üzere birçok sanatçı seslendirdi. Yazdığı bestelerle Şanlıurfa müziğini ve folklorunu dünyaya tanıttı. Felek Sen Ne Feleksen, Fadile, Eminem, Cemilem, Kardaş Dala Konaram, Ceylan gibi birçok bestenin yazarı olan Abdullah Balak, İbrahim Tatlıses başta olmak üzere birçok ünlü sanatçıya beste verdi.

 

Şanlıurfa’nın müzik ve folklorunun tanıtımın Balak’ın önemli yeri olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan “Önemli olan Gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Üstadımız bunu başarmıştır. Rahmet ve minnetle anıyorum ”dedi. Şiirleri ve besteleri ile Şanlıurfa’da iz bırakan merhum Abdullah Balak’ın mezarına karanfil bırakılarak dualar okundu.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Büyükşehir Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.