63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
YEREL

Aksaray'da Nohut Hasatı Başladı

Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.

Aksaray'da Nohut Hasatı Başladı
Paylaş:

Aksaray'da nohut hasat döneminin başlaması nedeniyle mevsimlik tarım işçilerinin sayısında artış yaşanıyor.

Şanlıurfa'dan gelen yaklaşık 100 tarım işçisi, Ortaköy'e bağlı Çavdarlı köyünde kendileri için yapılan alanlara gelerek nohut tarlalarında çalışıyor.

İşçilerden Mehmet Sarıbatur, yaptığı açıklamada, çalışma durumuna göre sürekli şehir değiştirdiklerini söyledi.

Ailesi ile hasat dönemlerine göre Şanlıurfa'dan göç ettiklerini belirten Sarıbatur, "Günlük 40 lira yevmiye ile çalışıyoruz. Eylül ayına kadar burada bulunarak hasadı gerçekleştireceğiz. 8 kişilik bir aileyiz. Onların da yardımıyla bu işi hep beraber bitireceğiz." diye konuştu.

Çiftçilikle uğraşan Hasan Aktaş ise bu yıl nohut hasadından yüksek ürün elde edeceklerine inandığını belirterek, "Bu yıl şükür ekimini yaptığımız nohut çok verimli geçti. 50 dekar alanda nohutum var ve mevsimlik işçilerin yardımı ile topluyoruz. Mevsimlik tarım işçileri, işlerimizi bir hayli kolaylaştırıyor." dedi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.