63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

Barzani'nin Referandumunda Skandal: Ezidilere "Evet" Pusulaları Dağıtıp Tehdit Ettiler

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yaptığı bağımsızlık referandumunda skandal: Ezidilerin kaldığı kampta "evet" oyu işaretli pusulalar dağıtıldı ve mülteciler kamptan gönderilmekle tehdit edildi.

Barzani'nin Referandumunda Skandal: Ezidilere "Evet" Pusulaları Dağıtıp Tehdit Ettiler
Paylaş:

IKBY'de illegal referandum başladı. Barzani'nin tüm tepkilere rağmen yaptığı referandumda ilk skandal ortaya çıktı.

REFERANDUMLA İLGİLİ HİLE ORTAYA ÇIKTI

İllegal olarak yapılan referandumda bir hile yapıldığı ortaya çıktı. Ezidilerin kaldığı Şareya, Mahad ve Berşavi kampında da "evet" oyu hazır pusulalar dağıtıldığı ve mültecilerin kamptan gönderilmekle tehdit edildiği iddia edildi.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI

Evet oyu işaretli pusulalar sosyal medyada paylaşıldı.


TÜM DÜNYANIN TEPKİSİNE RAĞMEN GERİ ADIM ATMADI

Irak  Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin anayasaya aykırı referandumu bugün itibariyle başladı. Okullar ve oluşturulan seçim merkezlerine sandıkları kuran bölgesel yönetim tüm dünyanın tepkilerine rağmen geri adım atmadı.

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.