63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
EKONOMİ

Batkon Batarya, yeni patent aldı

Batkon Batarya Kontrol Teknolojileri A.Ş'nin batarya yönetim ve verimliliği artışı konusunda yeni bir teknoloji geliştirerek Türk Patent Kurumundan patent aldığı bildirildi.

Batkon Batarya, yeni patent aldı
Paylaş:

ICU Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

''İştiraklerimizden Batkon Batarya Kontrol Teknolojileri A.Ş, batarya yönetim ve verimliliği artışı konusunda yeni bir teknoloji geliştirerek Türk Patent Kurumundan patentini almıştır. Batkon Batarya Kontrol Teknolojileri A.Ş mühendislerince buluşu yapılan 'Hall etkisi - şönt akım sensörü dönüştücü', bataryalı sistemlerde akımın 10 kata kadar daha hassas ölçülebilmesini veya aynı hassasiyette ancak 10 kata kadar daha az ısı üreterek akım ölçülmesini sağlamaktadır.

Günümüzdeki en önemli konu batarya kullanan sistemlerde koruma ve şarj seviyesi belirleme amaçlı akım ölçümünün hassas ve az ısı üretecek yöntemlerle yapılabilmesi olup, bu alanda önemli bir iyileştirme sağlayan yeni bir elektronik devre içeren buluş, elektrikli otomobillerden yenilenebilir enerji depolama sistemlerine kadar çok geniş kullanım alanına sahiptir.''
 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Pera Yatırım'da görev dağılımı

Akışın sonuna geldiniz.