63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Büyükşehir

BÜYÜKŞEHİR ZABITA’DAN ‘’KDV’’ DENETİMİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin ardından marketlerde denetimlere başladı.

BÜYÜKŞEHİR ZABITA’DAN ‘’KDV’’ DENETİMİ
Paylaş:

h

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı Tüketici Zabıta Birimi ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan marketlerde KDV oranlarını denetledi. Raflardan aldıkları ürünlerle kasaya giden ekipler, ürünlerin etiketleriyle kasadaki fiyatlarını karşılaştırdı.

 

Zabıta ekipleri, başta zincir ve yerel marketler olmak üzere kentin dört bir tarafında temel gıda satışı yapan iş yerlerinde KDV indiriminin etiketlere yansıtılıp yansıtılmadığını kontrol etti.

 

KDV indirimi etikete yansıtmayan bir markete ekipler tarafından cezai işlem uygulandı. Zabıta ekipleri ayrıca denetim yaptıkları marketlerde ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol etti. Kontrollerde tarihi geçmiş ürünlere el konulurken, işyerine cezai işlem uygulandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" kapsamında temel gıda maddelerinde uygulanacak KDV indirimi başlatılmıştı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Büyükşehir Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Pazarspor-Şanlıurfaspor maç sonucu: 0-5

Akışın sonuna geldiniz.