63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

Çin, Kanada'ya ″ayrımcılıkla mücadele soruşturması″ başlatacak

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Kanada’nın Çin’e yönelik ticari kısıtlama uygulamalarına karşı, “ayrımcılıkla mücadele soruşturması” başlatılacağı bildirildi.

Çin, Kanada'ya ″ayrımcılıkla mücadele soruşturması″ başlatacak
Paylaş:

Çin Ticaret Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Kanada’nın Çin’e yönelik ticari kısıtlama uygulamalarına karşı, “ayrımcılıkla mücadele soruşturması” başlatılacağı bildirildi.

Kanada hükümeti, kısa süre önce Çin’den ithal edilen elektrikli araç ile çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergisi gibi kısıtlama tedbirleri uygulayacaklarını duyurdu.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Kanada, Çin menşeli ürünlere tek taraflı kısıtlama tedbirleri uyguluyor. Çin, bundan büyük hoşnutsuzluk duyuyor ve buna kesinlikle karşı çıkıyor. Çin ayrıca, Kanada’nın söz konusu girişimine karşı DTÖ Anlaşmazlıkların Halli Mekanizması’na başvuru yapacak. Kanada’nın kısıtlama uygulamalarına karşı, ‘ayrımcılıkla mücadele soruşturması’nı başlatacak ve duruma göre gerekli önlemler alacak.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Çin’in Kanada’dan ithal edilen kolza tohumuna karşı anti-damping soruşturması başlatacağı bildirildi.

Çin Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“2023 yılında Kanada’nın Çin’e yaptığı kolza tohumu ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 170 artışla 3 milyar 470 milyon ABD dolarına ulaşırken, mal fiyatında ise sürekli düşüş görülüyor. Kanada’nın adaletsiz rekabetinin etkisiyle, Çin’de kolza tohumuna ilişkin sektörler zarar görmeye devam ediyor. Çin, yurtiçi yasa ve yönetmeliklere dayalı ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına uygun olarak, Kanada’dan ithal edilen kolza tohumuna karşı anti-damping soruşturması başlatacak.”

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.