63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

″Çin, Taiwan sorunu hakkında ABD'ye ciddi talepler sunacak″

Çin’in önümüzdeki günlerde düzenlenecek Çin-ABD stratejik diyaloğunun yeni turunda Taiwan meselesiyle ilgili ciddi talepler ileri süreceği bildirildi.

″Çin, Taiwan sorunu hakkında ABD'ye ciddi talepler sunacak″
Paylaş:

Çin’in önümüzdeki günlerde düzenlenecek Çin-ABD stratejik diyaloğunun yeni turunda Taiwan meselesiyle ilgili ciddi talepler ileri süreceği bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı dün, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve ÇKP Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi’nin daveti üzerine, 27-29 Ağustos günleri arasında Çin’e ziyarette bulunarak, Çin-ABD stratejik diyaloğunun yeni turuna katılacağını duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Kuzey Amerika ve Okyanus İşleri Genel Müdürlüğü’nden bir yetkili, bugün düzenlenen brifingde diyalog hakkında bilgi verdi.

Wang Yi ve Jake Sullivan’ın diyalog sırasında Çin-ABD ilişkikeri ile önemli uluslararası ve bölgesel sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunacağına işaret eden yetkili, “Çin, ağırlıklı olarak Taiwan sorunu, kalkınma hakkı ve Çin’in stratejik güvenliği gibi konular üzerindeki kaygılarını, tutumunu ve taleplerini ileri sürecek. Taiwan’ın bağımsızlığı, Taiwan Boğazı'ndaki barış ve istikrar için en büyük risk. ABD, Tek Çin ilkesine ve iki ülke arasında imzalanan üç ortak bildirinin hükümlerine uyarak, Taiwan’ın bağımsızlığını desteklememe taahhüdünü yerine getirmeli.” dedi.

Çinli yetkili, ayrıca Çin’in Ukrayna, Güney Çin Denizi ve Ortadoğu gibi sorunlar üzerindeki tutumunu yineledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İstanbul’da “Kuyu-20” operasyonu

Akışın sonuna geldiniz.