63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
EKONOMİ

Gedik Yatırım: Endekste teknik görünümün zayıfladığı fiyatlama takip ediliyor

İstanbul, 2 Ağustos (Hibya) - Gedik Yatırım, güne zayıf bir açılışla başlayan ağustos vadeli endeks kontratında geçen haftadan itibaren teknik görünümün zayıfladığı satıcılı bir fiyatlama takip edilidiğini duyurdu.

Gedik Yatırım: Endekste teknik görünümün zayıfladığı fiyatlama takip ediliyor
Paylaş:

BIST – 30 Yakın Vade

Gedik Yatırım'ın verilerine göre, güne zayıf bir açılışla başlayan ağustos vadeli endeks kontratında geçen haftadan itibaren teknik görünümün zayıfladığı satıcılı bir fiyatlama takip ediliyor. Günün ilk yarısında 11.860,50 – 12.060,00 seviyeleri arasında hareket eden sözleşmenin 13:00 itibariyle yüzde 2,20 civarında sert bir düşüşle 11.885 seviyelerinden işlem gördüğü aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Psikolojik öneme sahip 12.000 bölgesi ile hafta içerisinde destek olarak çalışan 11.900 seviyesi altında fiyatlanan sözleşmede kısa vadede 11.840 – 11.800 aralığı destek bölgesi olarak takip edilecektir. Bu bölge altında 11.750 ve 11.680 seviyelerine doğru geri çekilmeler yaşanabilir. Tepki alımlarında ise 11.900 – 11.950 bölgesi ile 12.000 seviyesi ilk güçlü direnç noktalarıdır. 12.000 üzerinde tutunma sağlanabilirse 12.060 – 12.100 ve 12.165 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Sözleşmede 12.000 altında kalındığı sürece zayıf görünümün devam edebileceğini değerlendiriyoruz.

Dolar/TL Yakın Vade

''Ticaret Bakanlığı’nın öncü verilerine göre temmuz ayında dış ticaret açığı yıllık bazda yüzde 42,3’lük düşüşle 7,2 milyar olarak gerçekleşti. Geçen yıl dış ticaret açığı 12,5 milyar dolar olarak açıklanmıştı. 2024 yılı temmuz ayında ihracat yıllık bazda yüzde 13,8’lik artışla 22,5 milyar dolar olurken, ithalat ise aynı dönemde net 2,6 milyar dolar azalışla 29,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bugün içeride veri takvimi sakin. Dışarıda ABD tarım dışı istihdam, ortalama saatlik kazançlar, işsizlik oranı verileri açıklanacak.  Ağustos vadeli Dolar/TL sözleşmesi bugün 33,9959-34,0600 TL arasında seyrediyor. Dolar/TL spot kuru saat 12:55 itibariyle 33,16’lı seviyelerde bulunuyor. Dolar endeksi 104,14 puan civarında izleniyor.

''Günün ilk bölümünde en fazla işlem gören pay vadeli sözleşmeleri: FTHYAO, FAKBNK, FEREGL''

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.