63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SİYASET

Hdp Grup Başkanvekili Demirel- Antalya

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "Darbeye hepimiz karşıyız, faşizme karşıyız ama darbeyle baş etmek istiyorsak bunu demokrasiyle, barışla ve özgürlükle gerçekleştireceğiz.

Hdp Grup Başkanvekili Demirel- Antalya
Paylaş:

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, "Darbeye hepimiz karşıyız, faşizme karşıyız ama darbeyle baş etmek istiyorsak bunu demokrasiyle, barışla ve özgürlükle gerçekleştireceğiz." dedi.

 

Demirel ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partilerinin Kepez ilçe başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı, partililer de "Tecrit barışa darbedir, darbeye hayır" yazılı pankart açtı.

 

Darbelere de tecride de hayır dediklerini belirten Demirel, insanlık tarihinde baskının, zulmün, şiddetin olduğu yerde direnişin geliştiğini söyledi.

 

Darbe gerçekleşmeden önce sivil darbelerin Türkiye'de uygulandığını öne süren Demirel, şunları kaydetti:

 

"15 Temmuz itibarıyla şunu çok net gören hükümete buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz. İlk kez darbelere karşı tüm toplumun, siyasi partilerin darbelere karşı olduklarını ifade ettiklerini ve bir deklarasyonla bunu tüm kamuoyuna duyurduklarını gördük. Biz HDP olarak başından beri şunu çok net söyledik. Yaşanılan ve geliştirilen sivil darbelere de askeri cunta darbelerine de karşı olduğumuzu ve bunu lanetlediğimizi ifade ettik. Üçüncü yolun mümkün olduğunu, bunun demokrasiden özgürlüklerden (geçtiğini) ve halkın taleplerine dikkat verilmesi gerektiğini söyledik."

 

Demirel, "Darbeye hepimiz karşıyız, faşizme karşıyız ama darbeyle baş etmek istiyorsak bunu demokrasiyle barışla ve özgürlükle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

 

"Halk üzerine düşeni yaptı"

 

HDP Milletvekili Baydemir de 12 Eylül askeri darbesinin, o dönemin anayasasının bugün yaşanılan bütün sorunların ana kaynaklarından bir tanesi olduğunu dile getirdi.

 

Cuntaya, darbeye hayır dediklerini vurgulayan Baydemir, "Halk üzerine düşeni yaptı, halk bu ülkede cuntaya geçiş olmayacağını ispatladı. Artık siyasetin, siyaset kurumlarının, siyasi partilerin başta AKP iktidarı olmak üzere darbe mekaniğinin işlemesine zemin hazırlayanlar, buna göz yumanlar en azında öz eleştiri zamanı gelmiştir." dedi.

 

Baydemir, artık toplumun gözünü açması, eleştiri hakkını kullanması gerektiğini vurguladı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.