63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
KÜLTÜR - SANAT

İlk 7 ayda müze ve ören yerleri yaklaşık 16 milyon ziyaretçi ağırladı

Türkiye’nin müze ve ören yerlerini 2024 yılı ilk 7 aylık verilerde ise ziyaretçi toplamı 16 milyon 510 bin 910 olarak gerçekleşti.

İlk 7 ayda müze ve ören yerleri yaklaşık 16 milyon ziyaretçi ağırladı
Paylaş:

Türkiye’nin müze ve ören yerlerine yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisi her geçen yıl artıyor.

Türkiye’nin müze ve ören yerlerini 2023 yılının ilk 7 ayında 15 milyon 756 bin 896 yerli ve yabancı ziyaret etmiş, 2024 yılı ilk 7 aylık verilerde ise ziyaretçi toplamı 16 milyon 510 bin 910 olarak gerçekleşti.

İzmir Efes Ören Yeri 1 milyon 444 bin 405 ziyaretçi ile ilk sırada yer alırken Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri 1 milyon 306 bin 545 ziyaretçi ile ikinci, Mevlana Müzesi 1 milyon 174 bin 571 ziyaretçi ile üçüncü, Nevşehir-Göreme Ören Yeri 596 bin 580 ziyaretçi ile dördüncü ve Paşabağlar Ören Yeri de 533 bin 174 ziyaretçi ile beşinci oldu.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.