63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
3.Sayfa

Mardin'den Kara Haber: 4 Polis Şehit Oldu

Mardin'de polis aracının geçişi sırasında mayın patlatıldı, 4 polis şehit oldu.

Mardin'den Kara Haber: 4 Polis Şehit Oldu
Advert
Paylaş:

Mardin'in Dargeçit ilçesinde bir okulda çıkan yangına müdahale etmek için olay yerine giden polis aracına bombalı saldırı yapıldı. Saldırıda biri emniyet amiri olmak üzere 4 polis şehit oldu.

 

OKULU ATEŞE VERİP, OLAY YERİNE GİDEN POLİSE TUZAK KURDULAR

 

Dargeçit ilçesinde bir okul sabah saat 06.00 sıralarında teröristler tarafından ateşe verildi. Ateşe verilen okula müdahale etmek için zırhlı araçla olay yerine giden polis ekiplerine teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu aracın içinde bulunan emniyet amiri İbrahim Halil Aksoy ile polis memurları Ahmet Akalın, Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu şehit oldu.

 

EMNİYET AMİRİ KISA SÜRE ÖNCE ATANMIŞ

 

Şehit olan emniyet amiri Aksoy'un kısa süre önce Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğünden ilçeye atandığı öğrenildi.

 

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLATILDI

 

Olaydan sonra bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Bölgede operasyon başlatıldı. Olayın ardından Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan Dargeçit ilçesine giderek olayla ilgili inceleme yaptı.

 

Şehit polisler için öğleden sonra Mardin Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlenecek.

 

Soruşturma dosyalarına bakan Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç her iki gazeteye dört ayrı dava açarken, Savcı Mustafa Gökay'da iki gazeteye "iftira" suçundan bir dava açtı. İddialarla ilgili toplam dava sayısı 5 oldu.

 

SAHTE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

 

Savcı Parlakkılıç, tarafından hazırlanan ve "Sümeyye Erdoğan'a suikast" konuşmalarını da içeren 2015/13974 sayılı İddianeme de, bahse konu twitter konuşmaları için iki ayrı bilirkişi raporu düzenlendiğini, yazışmaların sahte olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

3.Sayfa Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.