63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SİYASET

MHP' İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Yasa Teklifi: Nevruz Resmi Tatil Olsun

MHP, 21 Mart'ın Nevruz Bayramı ve resmi tatil ilan edilmesi için yasa teklifi hazırladı.

MHP' İstanbul  Milletvekili  Atilla Kaya, Yasa Teklifi: Nevruz Resmi Tatil Olsun
Paylaş:

MHP  İstanbul  Milletvekili  Atilla Kaya,  21 Mart gününün resmi tatil ve  Nevruz Bayramı ilan edilmesi için yasa teklifi hazırladı.

 

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da değişiklik öngörüyor. Buna göre,  21 Mart günü, " Nevruz Bayramı" olarak resmi tatil ilan edilecek.

 

"TARİHİN İLK DÖNEMLERİNDEN İTİBAREN KUTLANIYOR"

 

Teklifinin gerekçesinde, nevruzun, Türklerin yayılmış olduğu bütün coğrafyalarda, tarihin ilk dönemlerinden itibaren kutlandığı ve halen kutlanmakta olduğu belirtildi.

 

"NERUZ MİLLET BÜTÜNLÜĞÜ İÇERİSİNDE KUTLANMALI"

 

"Nevruzu ayrıştırıcı olmaktan çıkarıp, yeniden birleştirici hale getirmenin yolu, onu ideolojiden alıp yeniden kültüre yerleştirmektir" ifadesine yer verilen gerekçede, bu nedenle  21 Mart gününün resmi tatil ilan edilerek, nevruzun millet bütünlüğü içerisinde coşkuyla kutlanması gerektiği kaydedildi.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Osmaniye'de Art Arda 3 Patlama meydana geldi.

Akışın sonuna geldiniz.