63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Şanlıurfa

Oto galericiler, taleplerini sıraladı

Eski oto galericiler sitesinin yıkılması ile mağdur olduklarını öne süren oto galericiler esnafı yıkılan dükkanlarının başında basın açıklaması için toplandı.

Oto galericiler, taleplerini sıraladı
Paylaş:

200 üzerinde esnafın şehrinde değişik bölgelerinde dağınık bir şekilde bina altlarında faaliyet gösterdiğini vurgulayan S.S GAP Şanlıurfa Oto test küçük sanayi sitesi yapı kooperatifi yönetim kurulu üyesi Murat Ağaç, “Sayın idarecilerden arzımız şudur, bina altında ve Şanlıurfa’nın değişik yerlerinde dağınık olarak faaliyet gösteren kooperatif çatısı altında 200 üzerinde esnafın acilen yer tahsisi ile biz esnafın mağduriyetini gidermelidir. Aynı zamanda Valimiz ile görüştük ve büyükşehir belediye başkanımız ve başkan vekilimiz ile de görüştük her iki kurumunda desteğini aldık” dedi.
 
296 işyeri  yapıldı
2013 yılında oto galeri sitesi yapılması gayesi ile hazine taşıması galeriler sitesi yapacak olan kooperatife taşındığını belirten Ağaç, “Tarafımızca valilik makamına belediye başkanına ilgili kooperatife başvuruda bulunmuş ise de sadece 296 iş yeri yapıldığı belirtilmiştir. Ve bizlere yer verilmemiştir” dedi.
 
‘Manzara çok çirkindir’
Yönetim kurulundan şükrü Çelikkol ise, “ 1985 ile 1986 tarihlerinde burada oto galeri sitesi yapılırken, 96 dükkân yapıldı o zaman Urfa’nın nüfusu iki yüz bindi. Bugün iki milyonun üzerindedir, şuan en az 2500 dükkânın yapılması gerekiyordu. Ama bugün ki manzara çok çirkindir. Bizler istemiyoruz insanları rahatsız edelim mağdur edelim. Biz yer istiyoruz mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Diğer ilerde durum farklı örneğin Kızıltepe’de iti site var ve 3. siteye başlanmış. Antep aynı şekilde 4.siteyi bitirdi. Urfa’da büyükşehir, yoğun bir nüfusu var burada da gereken yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Şanlıurfa Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.