63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
3.Sayfa

PKK'dan Demirtaş'ın "Ama'sız Silah Bırak" Çağrısına Yanıt Verdi

HDP'li Demirtaş'ın 'amasız silah bırak' çağrısına yanıt veren PKK yöneticisi Cemil Bayık, "Değerli bir çağrı. Ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz" dedi. 7

PKK'dan Demirtaş'ın "Ama'sız Silah Bırak" Çağrısına Yanıt Verdi
Advert
Paylaş:

PKK 'nın Kandil'deki yöneticilerinden Cemil Bayık Almanya 'da Pazar günleri yayınlanan Welt am Sonntag Gazetesi'ne konuştu.

 

"BU SORUN SİLAHLA ÇÖZÜLMEZ"

 

Bayık, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "PKK amasız silah bırakmalı" çağrısının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Sadece o çağrı yapmadı. Bu çağrıyı biz değerli buluyoruz. Bize göre, ne Türkiye ne de biz bu sorunu silahla çözebiliriz. Sekiz kez tek taraflı olarak ateşkes çağrısı yaptık. Son seferinde ise güçlerimizi çekmeye başladık. Ancak Türkiye önce her şeyi erteledi, ardından inkar etti. Artık tek taraflı silahların susması olmayacak."

 

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

 

Demirtaş'ın İzmir Tepekule Kongre Merkezi'nde basın temsilcileriyle yaptığı görüşmede şu ifadeleri kullanmıştı: "Yarın değil, şu saatte İzmir'den çağrı yapmak istiyorum, ölümlerin derhal durması lazım. PKK'nın 'amasız, ancaksız' silahlı, bombalı şiddet eylemlerini, şehirlerde, dağlarda durdurması lazım. Bizim açımızdan bunun alternatifi yoktur. 'Aması, ancağı' yoktur. HDP'nin demokratik siyaseti açısından mazereti yoktur. AKP'nin yaptığı, işlediği suçların hesapları asker, polisi öldürülerek sorulamaz. Onların tamamı bu ülkenin çocuklarıdır, bizim çocuklarımızdır, biz böyle görüyoruz. AKP de işlediği bütün suçları örtmek için Kürt çocuklarını şehirlerde, dağlarda öldürümez. Buna da izin vermeyeceğiz. AKP bir savaş başlatarak bütün şehirlere cenaze göndererek üzerindeki sıkışmışlığı şiddet yoluyla topluma ihraç edemez, buna izin vermeyeceğiz."

 

 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

3.Sayfa Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.