63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SAĞLIK

Şanlıurfa da Hastaneler vakalara yetişemiyor

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, devletin yetersiz önlem alması nedeniyle, koronavirüs vaka sayılarının tavan yaptığını ve hastanelerin taleplere cevap veremediğini söyledi.

Şanlıurfa da Hastaneler vakalara yetişemiyor
Paylaş:

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, yaptığı açıklamada; “Gerek devletin yetersiz önlem alması, gerekse de vatandaşların bilim kurulunun vermiş olduğu kararlara uymaması Şanlıurfa’da korona virüs hastalığına pik yaptırdı, tüm hastanelerde yoğun bakım üniteleri dolu, hastanelerde yer sıkıntısı yüzünden pozitif vaka lı hastalar evlerinde gözlem altına alınıyor. Şanlıurfa’da yetkililerin yer konusunda acil çözümler bulması gereklidir. Halen çeşitli nedenlerden dolayı kaderlerine terk edilmiş kapalı olan hastanelerin ivedilikle faaliyete geçmesi, Devteyşti bölgesinde bulunana Halileye Belediyesi tarafından sağlık müdürlüğüne verilen kültür binasının acilen hastaneye çevrilmesi gerekmektedir. Şayet Şanlıurfa zaman kaybına uğratılırsa, telafisi büyük zararlar ve zayiatlara sebebiyet verebilir.
Nüfusu 2 milyon 200 bin olan, 450 bine yakın Suriyeli sığınmacıyı de içinde barındıran Şanlıurfa’da hastanelerin yetersiz kalması vatandaşların ilgili yerlere ulaşamaması büyük sıkıntılara neden oluyor, bu nedenle korona virüs salgınının şartları daha da ağırlaşıyor, kentte acilen bir sahra hastanesi kurulması, kontrol merkezlerinin çoğaltılması aksi taktirde Şanlıurfa elden çıkar” dedi.
 

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SAĞLIK Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.