63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
Haliliye

Şanlıurfa'da Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor

Şanlıurfa'nın Haliliye Belediye ilçesinde projeye aykırı ilerleyen yapılar ile kaçak yapılara izin verilmiyor.

Şanlıurfa'da Kaçak Yapılarla Mücadele Devam Ediyor
Advert
Paylaş:

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için ilçedeki denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Ekipler, yapılaşmanın bulunduğu alanlarda yoğun olarak sürdürdüğü denetimlerinde projeye aykırı ilerleyen yapıların da durdurulmasını gerçekleştiriyor.

 

Ekipler, Devteşti Mahallesi'nde onaylanan proje dışında yapımı süren ve yapı denetim firması istifa eden bir inşaatında yapımını durdurdu. İnşaat sahibiyle görüşen Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yapımının devam edebilmesi için inşaatın projeye uygun hale dönüştürülmesini ve bir yapı denetim firmasıyla anlaşma sağlanması gerektiğini bildirdi.

 

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bina bahçelerine izinsiz olarak yapılan odunlukların da yıkımını gerçekleştiriyor. Son olarak İpekyol Mahallesi'ndeki bir binanın bahçesine izinsiz olarak yapılan ve odunluk olarak kullanılan yapı, ekipler tarafından yıkıldı.

 

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat çıkma hakkı bulunan vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Haliliye Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.