63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
DÜNYA

Stoltenberg NATO-Ukrayna Konseyi'ni toplantıya çağırdı

Brüksel, 28 Ağustos (Hibya) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna'nın talebi üzerine 28 Ağustos Çarşamba günü NATO-Ukrayna Konseyi'ni toplayacak.

Stoltenberg NATO-Ukrayna Konseyi'ni toplantıya çağırdı
Paylaş:

Açıklama NATO sözcüsü Farah Dakhlallah tarafından yapıldı.

Dakhlallah toplantının Rusya'nın Ukrayna'da altyapıya yönelik yoğun saldırılarının ardından 28 Ağustos'ta yapılacağını kaydetti.

İttifak sözcüsü, “NATO müttefikleri Ukrayna'nın hava savunmasına önemli destek sağladılar ve Ukrayna'nın savunmasını daha da güçlendirmeye kararlılar,” diye ekledi.

Sözcüye  göre, Ukrayna Savunma Bakanı Rustem Umerov'un müttefiklere savaş alanındaki durum ve öncelikli kabiliyet ihtiyaçları konusunda video bağlantısı yoluyla bilgi vermesi bekleniyor.

Ukrinform tarafından bildirildiği üzere Rusya 26 Ağustos'ta Ukrayna'ya en az 127 füze ve 109 Shahed insansız hava aracı gönderdi.

Başbakan Denys Shmyhal'e göre saldırıdan 15 bölge etkilendi. Enerji tesislerinde hasar meydana geldiği bildirildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.