Şanlıurfa'nın yerel lezzetlerinden olan ve krep hamuruna şerbet dökülerek kaymak, fıstık ve cevizle ikram edilen "Şıllık Tatlısı" Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak tescillendi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından geçtiğimiz temmuz ayında coğrafi işaret tescil belgesi başvurusu ile tescil işlemlerinin başlatıldığı  Şanlıurfa'ya özgü hafif bir tatlı olan "Şıllık Tatlısı" Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylanarak Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile tescil edildi. Şıllık Tatlısı,  Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının tescil ettirdiği 4'üncü yerel ürün oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Meclis Başkanı  Mustafa Taş,  Şanlıurfa'ya özel bir tatlı türü olan Şıllık Tatlısı, Türk Patent ve Marka Kurumunca onaylandığını belirtti.

Türk Patent ve Marka Kurumunda düzenlenen törende  Şanlıurfa Milletvekilleri kasım  Gülpınar,  Mehmet Akyürek ile ŞUTSO Meclis Üyesi Mehmet Günak da hazır bulundu. -