Advert

Çevre Haftası Şenliğine Tema Vakfı güzel etkinliklerle katıldı...

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında düzenlenen Şanlıurfa Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz, Şanlıurfa Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi ve Karaköprü Belediyesinin organize ettiği 5 Haziran Çevre Koruma Haftası Etkinlikleri kapsamında Karaköprü Mesire Alanında gerçekleştirildi.

1312 kez okundu.
Çevre Haftası Şenliğine Tema Vakfı güzel etkinliklerle katıldı...
Advert

 

Çevre Haftası Şenliğine Tema Vakfı Şanlıurfa İl Temsilciliği olarak Prof.Dr. Ali Rıza ÖZTÜRKMEN ve il gönüllüleri katılım sağladı.

Öztürkmen “Gönüllü sayımızı arttırmak, Tema Vakfının tanıtımını yapmak, toprak, ağaç ve çevre sevgisi - koruması için farkındalık oluşturmak güzeldi...

Ayrıca standımızı ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Diğer resmi kurum yetkilileri ve STK’larla yeni etkinlik, buluşmalarla farkındalıklar planlaması yaptık.” dedi

Etkinlikle ilgili düzüncelerinde, Doğayı korumanın, gezegenimizi ve kendi yaşamımızı korumak anlamına geldiğini ifade eden TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Deniz Ataç; “Evrende içinde yaşam olduğu bilinen tek gezegen dünyamızdır. İnsanların, doğal varlıklar üzerindeki etkilerini dikkate almayan, sürekli büyüme odaklı bir ekonomik anlayışla yaşam kaynaklarını hızla tükettiği ise artık yadsınamaz bir gerçektir. Bugünkü tüketim anlayışı ve ekonomik talepleri karşılamak için 1.8 dünya gerekmektedir.  Ne yazık ki, özellikle 1970’li yılların başından itibaren bugünün ve gelecek kuşakların yaşamını, refahını etkileyen bu gidişin durdurulması gerektiği vurgulanmaktadır. Bu yönde uluslararası girişimler de olmasına rağmen, bu adımların, beklenen hedeflere ulaşılması konusunda yeterli olmadığı görülmektedir. Her yıl 10 milyon hektar orman alanı tahrip edilmekte, 12 milyon tarım arazisi  çöllleşmektedir. Yıllık karbon salımının ancak %60’ı doğa tarafından depolanabilmekte, %40’ı  atmosferde birikmeye devam etmekte ve dünya giderek ısınmaktadır. İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, kirlilik kaynaklı sorunlar bugünün ve gelecek nesillerin yaşamını ve refahını olumsuz yönde etkileyeceği gibi, yakın gelecekte ekonomiyi de zora sokacak en büyük problemler arasında yer almaktadır. Bu durum, ülkelerin sürdürülebilir kalkınma konusunda verdiği taahhütleri yerine getirme konusunda başarısız olduklarını göstermektedir. Nitekim 2050 yılında 1.5°C’de tutulması hedeflenen küresel ısınmanın, 2040 yılında 1.5°C’yi aşacağı tahmin edilmektedir. Bir milyon türün nesli tehlike altındadır. Bu son 10 yıl, atılacak adımlar için kritik bir 10 yıl olarak değerlendirilmektedir” dedi.

Doğayı, toprağı, suyu, ağacı sevmek, iklimi korumak, tüm canlıların yaşam hakkına saygı göstermek, yaşam alanlarını korumak, doğa tahribatlarını önlemek, kirliliği ve doğaya olan yükü azaltmak, doğada açılan yaraları iyileştirmek tüm insanların görevi olmalıdır. Bugün artık dünyanın, doğa ile dost olmaktan başka çaresi yoktur. Unutmayalım ki biz bu dünyayı büyüklerimizden geleceğe korumak üzere atalarımızdan ödünç aldık.” 

Çevre Haftası Şenliğine Tema Vakfı güzel etkinliklerle katıldı... 63urfahaber.com
Advert
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN