63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

ABD, barış önerilerini görüşmek üzere Moskova'ya elçi gönderecek

Washington, 26 Kasım (Hibya) - ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna savaşını sona erdirme önerilerini görüşmek üzere Vladimir Putin ile Moskova'da özel elçi Steve Witkoff'u görüşeceğini söyledi.

ABD, barış önerilerini görüşmek üzere Moskova'ya elçi gönderecek
Paylaş:

ABD Başkanı, müzakerelerde "sadece birkaç anlaşmazlık noktası kaldığını", ancak toprak kontrolü ve güvenlik garantileri konularında bir ilerleme kaydedilmediğini ve acil barış zirveleri beklentilerini azalttığını söyledi.

Trump, Abu Dabi'de ABD'li, Rus ve Ukraynalı yetkililerin katıldığı bir günlük müzakerelerin ardından Truth Social platformunda, "Umarım Devlet Başkanı Zelenski ve Devlet Başkanı Putin ile yakında bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum, ancak SADECE bu savaşı sona erdirme anlaşması KESİN olduğunda veya son aşamalarında olduğunda" diye yazdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, anlaşmanın son ayrıntılarını görüşmek üzere Donald Trump ile en kısa sürede görüşmeye istekli olduğunu söyledi.

Ancak Trump, bunun yerine ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll'u daha ileri görüşmeler için Ukrayna'ya göndereceğini söyledi. Zelenski'nin Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak'a göre, barış görüşmelerinde aniden merkezi bir rol üstlenen yetkilinin bu hafta sonu Kiev'de olması bekleniyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.