63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
SİYASET

Abdullah Gül ve Davutoğlu'ndan Ayasofya açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Abdullah Gül ve Davutoğlu'ndan Ayasofya açıklaması
Advert
Paylaş:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay'ın Ayasofya kararının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

Gül, "Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması hayırlı olsun. Bu tarihi karar aziz milletimizi mutlu etmiştir. Emeği geçenleri tebrik ederim." ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU'NDAN AYASOFYA MESAJI

 

 

Danıştay’ın Ayasofya'ya müze statüsü verilmesini öngören 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ibadete açılmak üzere Ayasofya'nın Diyanet'e devredilmesine yönelik kararı imzalamasının ardından siyasilerden açıklamalar geldi.

"İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır"

Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ayasofya camiye çevrilmesine ilişkin yaptığı sosyal medya paylaşımında "Ayasofya’nın ibadete açılması, on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesidir. İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır. Fethin sembolü, Fatih’in emaneti olan ve İstanbul’un tüm medeniyet birikimini barındıran #AyasofyaCamii hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

SİYASET Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.