63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ahmed: Addis Ababa Etiyopya’nın geleceğine açılan kapı

Addis Ababa, 31 Mart (Hibya) – Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, başkent Addis Ababa’nın ülkenin geleceğine yön veren bir merkez olduğunu belirterek yatırımcılara Etiyopya’daki fırsatları değerlendirme çağrısında bulundu.

Ahmed: Addis Ababa Etiyopya’nın geleceğine açılan kapı
Paylaş:

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed yaptığı açıklamada, Addis Ababa’nın yalnızca bir başkent olmadığını ifade ederek, “Addis Ababa bir başkentten daha fazlası; Etiyopya’nın geleceğine açılan bir kapı ve hareket halindeki bir vizyondur.” dedi.

Başkent Addis Ababa’nın hızla dönüşen bir ülkenin kalbi olduğunu vurgulayan Ahmed, modern altyapının genişletildiğini, akıllı şehir çözümlerinin geliştirildiğini ve kapsayıcı konut projeleriyle sürdürülebilir büyümenin desteklendiğini belirtti.

Ahmed, Etiyopya’nın farklı şehirlerinde yürütülen çalışmaların insanların potansiyelini ortaya çıkarmayı ve uzun vadeli refahı güçlendirmeyi amaçladığını ifade ederek, “Ülkemizde ilerleme ile köklü miras yan yana duruyor. Antik uygarlıkların ilham verdiği modern başarılar inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiyopya’nın yatırımcılar için geniş fırsatlar sunduğunu kaydeden Ahmed, Addis Ababa’nın aynı zamanda Afrika’nın diplomatik başkentlerinden biri olarak kıtayı dünyaya bağladığını ve ülkeyi Afrika pazarlarına açılan stratejik bir merkez haline getirdiğini belirtti. Başbakan Ahmed açıklamasında yatırım ve iş birliği çağrısında bulunarak, “Gelecek burada inşa ediliyor. Etiyopya’ya yatırım yapın, Etiyopya’yı keşfedin ve Etiyopya ile büyüyün.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.