63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ahmed Adnan Saygun, adını taşıyan merkezde anıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), adını taşıdığı Ahmed Adnan Saygun’u, vefatının 35. yılında anma etkinliğiyle andı.

Ahmed Adnan Saygun, adını taşıyan merkezde anıldı
Paylaş:

İzmir’in en önemli sanat merkezlerinden AASSM, adını taşıdığı Ahmed Adnan Saygun’u ölümünün 35. yılında andı. AASSM Müzik Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinlik, keman sanatçısı ve yazar Gündüz Öğüt’ün yürüttüğü Anlatılmayan Öyküler Müzikli Yazım Atölyesi kapsamında gerçekleştirildi.

Anma programında Saygun’un yaşamı, müzikle tanışması, öğrencilik yılları ve ilk piyanosuyla kurduğu bağ katılımcılarla paylaşıldı. Etkinliğe, Saygun’un öğrencilerinden sanatçı Ece İdil de katıldı. İdil, ustasıyla olan anılarını ve onun sanat anlayışını anlattı.

Atölyenin yürütücüsü ve aynı zamanda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) keman sanatçısı olan Gündüz Öğüt de Ahmed Adnan Saygun’un Türk müzik tarihindeki yerini, bestelediği operaları, Anadolu’nun farklı bölgelerinde derlediği eserleri ve Cumhuriyet dönemindeki sanat mücadelesini aktardı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.