63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Ailemden Kaldı sergisi Eskişehir’de ziyarete açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan “Ailemden Kaldı” sergisi, Kentpark içerisinde yer alan Çekirdek Eskişehir binasında sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, kişisel geçmişle kolektif belleği giysiler üzerinden ele alıyor.

Ailemden Kaldı sergisi Eskişehir’de ziyarete açıldı
Paylaş:

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde yürütülen proje kapsamında hazırlanan sergi, giysiler aracılığıyla çok katmanlı bir anlatı sunarken, moda kavramına alışılmış kalıpların ötesinde bir yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Açılışa, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Ünal, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülend Aydın Ertekin, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergide yer alan parçalar, öğrencilerin biyolojik ya da duygusal bağ kurdukları aile bireylerinden devraldıkları giysilerle oluşturuldu. Projede, “aile” kavramı yalnızca kan bağıyla değil; birlikte büyünen, paylaşılan ve iz bırakan tüm ilişkiler üzerinden değerlendiriliyor.

Serginin küratörlüğünü proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Nihan Vural üstlenirken, giysilere eşlik eden hikayeler Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Öğr. Gör. Aylin Aydoğdu, oyuncu ve müzisyen Akif Demir ile Radyo A Program ve Kültür Sanat Direktörü Dr. Elif Yılmaz tarafından seslendirildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.