63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Albanese: Avustralya güçlü kalmaya ve geleceğe hazır olmaya devam ediyor

Kanberra, 23 Mart (Hibya) - Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, yurtdışındaki çatışmaların küresel enerji tedarikini etkilemesi nedeniyle yakıt akışını sağlamak adına uluslararası ortaklarla iş birliği yaptıklarını belirtti.

Albanese: Avustralya güçlü kalmaya ve geleceğe hazır olmaya devam ediyor
Advert
Paylaş:

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, küresel enerji piyasalarındaki dalgalanmalar ve ülkesinin enerji güvenliği stratejisine ilişkin açıklama yaptı.

Uluslararası çatışmaların yerel tedarik zinciri üzerindeki etkilerini yönetmek için harekete geçtiklerini ifade eden Albanese, "Yakıtın en çok ihtiyaç duyulan yerlere ulaşmaya devam etmesini sağlamak için dünyanın dört bir yanındaki ortaklarımızla çalışıyoruz” diye konuştu.

Albanese, “Yurtdışındaki çatışmalar küresel tedariki etkiliyor, bu nedenle etkilerini burada, kendi ülkemizde yönetmek için harekete geçiyoruz" dedi.

Enerji güvenliği kapsamında gerçekleştirilen üst düzey görüşmeye değinen Albanese, "Bugün Uluslararası Enerji Ajansı'ndan Dr. Fatih Birol ile bir araya gelerek, yakıt tedarikini güvence altına almak için ticaret ortaklarımızla nasıl çalıştığımızı görüştük. Bu nedenle Avustralya güçlü kalmaya ve geleceğe hazır olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.