63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi
GÜNCEL

Albares: Sudan’daki kriz, dünyanın en kötü insani krizlerinden biri

Madrid, 15 Nisan (Hibya) –İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, Sudan’daki çatışmaların üçüncü yılına girerken insani krize dikkat çekti.

Albares: Sudan’daki kriz, dünyanın en kötü insani krizlerinden biri
Advert
Paylaş:

İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği ve İş Birliği Bakanı José Manuel Albares, Sudan’daki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Albares, “Sudan’daki çatışmanın başlangıcının üzerinden üç yıl geçti, bugün gezegenin en kötü insani krizlerinden biriyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Albares, ateşkes çağrısında bulunarak, “Ateşkes sağlanmalı, siviller korunmalı ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmelidir” dedi.

İspanya’nın konuya ilişkin tutumuna da değinen Albares, “İspanya, Sudan halkının acısını hafifletmeye ve kalıcı bir siyasi çözüm arayışına katkıda bulunmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber 63Urfahaber.com | Şanlıurfa'nın Haber Sitesi tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.